Balaton szelet

Balaton szelet


Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg vaj
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 tojás
4 ek tejföl
A krémhez:

1 l tej
13 csapott ek búzadara
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Egyéb:

ságabaracklekvár
porcukor

Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit majd  30 percig pihentessük. Osszuk 4 részre a tésztát amit kinyújtunk  és megsütjük.
A tejből és a búzadarából készítsünk egy sűrű tejbegrízt.  Hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízt.
Az alsó lapra kenjük a grízes krém felét, erre tesszük a második lapot ezt  sárgabaracklekvárral kenjük meg.
Újabb lap következik, erre a maradék krémet tesszük és erre jöhet a negyedik lap.
Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell.
Tetejét szórhatjuk porcukorral vagy tehetünk rá csokimázat szerintem avval is nagyon finom :) 





Jó étvágyat!
       
   
      

Megjegyzések