Balaton szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg vaj
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 tojás
4 ek tejföl
A krémhez:
1 l tej
13 csapott ek búzadara
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Egyéb:
ságabaracklekvár
porcukor
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit majd 30 percig pihentessük. Osszuk 4 részre a tésztát amit kinyújtunk és megsütjük.
A tejből és a búzadarából készítsünk egy sűrű tejbegrízt. Hagyjuk kihűlni.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízt.
Az alsó lapra kenjük a grízes krém felét, erre tesszük a második lapot ezt sárgabaracklekvárral kenjük meg.
Újabb lap következik, erre a maradék krémet tesszük és erre jöhet a negyedik lap.
Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése