Tripla csokis torta ill. kocka

Hozzávalók:

20 dkg tejcsokoládé
20 dkg vaj
20 dkg gyümölcscukor ( én sima cukrot használtam)
17 dkg liszt
125 ml kávé
25 g kakaó
3 tojás
75 ml író vagy joghurt
1 csapott tk szódabikarbóna
1 kk sütőpor

Krém:

20 dkg fehércsokoládé
2,5 dl tejszín (vagy 25 dkg mascarpone)
3 ek whisky (elhagyható)
1 csomag zselatin fix

Tetejére és az oldalára:

20 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín

Az tejcsokit a vajjal és a kávéval alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk a legjobb , ha gőz fölött 
olvasztjuk. (Csak addig melegítsük, amíg a csokoládé felolvad.)
A tojásokat kikeverjük az íróval. A lisztet a kakaóval, szódabikarbónával és sütőporral átszitáljuk, és
hozzákeverjük a cukrot. A száraz összetevőket összeöntjük a az írós  vagy joghurtos tojással
( az író helyett most tejet használtam, először meg joghurtot ) és az olvasztott csokoládéval. Kézi
vagy gépi habverővel simára keverjük. Kivajaztott, kilisztezett tortaformába töltjük, és 180 fokon
tűpróbáig sütjük.
Ha a teteje túl hamar sülne, takarjuk le alufóliával.
(22 cm-es formában  csak háromfelé tudjuk majd vágni a tortát.)
Az elkészült tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk el 3-4 felé.
A krémhez a tejszínt forraljuk fel a whiskyvel, ( a whiskyt én mindig kihagyom ,mivel gyerekeknek sütök) 
húzzuk le a tűzről, tördeljük bele a fehércsokoládét, és hagyjuk, hogy felolvadjon. Kézi habverővel
keverjük simára. ( Ha előre tudom ,hogy ez a torta lesz a krémhez a tejszínt és a fehércsokit még
előző este összefőzöm és a hűtőben hagyom másnapig. A kockánál tejcsokit használtam fehércsoki

helyett.) 
Hűtsük le, és gépi habverővel a zselatinfix
hozzáadásával verjük fel kemény habbá ( mivel nem használok whiskyt és általában növényi tejszínt
használok nincs szükség zselatinra, egy kis mascarponet ha van teszek hozzá puszban.)  
Tegyük vissza még 10-15 percre a hűtőbe, amíg megköt a zselatin. Ha mascarponéval készítjük
a krémet, akkor gőz felett olvasszuk fel a csokit, és csorgassuk hozzá a mascarponéhoz a whiskyvel
együtt. (Ez esetben nincs szükség zselatinfixre) Géppel keverjük simára. Az így készült krémet is
hűtsük ki, mielőtt felhasználjuk. A tortalapokat kenjük meg a krémmel.
A bevonáshoz a tejszínt forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, tördeljük bele a csokoládét, és hagyjuk 
felolvadni.
Keverjük simára egy kézi habverővel, majd vonjuk be vele a tortát. ( A bevonáshoz én a csokis
tejszínt nem szoktam felverni habverővel hanem mikor kezd sűrűsödni akkor bevonom vele a
tortát vagy ha kocka akkor a tetejére csorgatom.)

Az első tripla csoki torta ami egy vadász torta lett







tripla csoki szelet


A tripla csoki szeletnél a harmadik fehércsoki ez esetben a díszítés :)

Igen tömény édesség ez a sok csoki miatt de aki imádja a csokit...

Jó sütést kívánok és jó étvágyat!



Megjegyzések