Szilvia

Gyerekorom kedvence ez a sütemény, mamám mindig  ezt csinálta és ez az ő receptje alapján készült.

 

 


 

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 10dkg cukor
  • 10dkg vaj
  • 4ek. méz
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 60 dkg liszt

A hozzávalókat összegyúrjuk és három részre osztjuk. Fogunk egy tepsit és  felfordítjuk így az alja lesz a teteje ezt kivajazzuk és ezen sütjük meg a lapokat. ( Így könnyebb leszedni ha esetleg odaragadna.)  Mikor rátettük a tepsire a tésztát szurkodjuk meg villával , hogy ne púposodjon fel. A lapokat 180 fokon 6-7 perc alatt készre sütjük majd egy rácson kihűtjük.







A krémhez:
  • 7dl tej
  • 7 ek liszt
  • 30dkg margarin
  • 25-30dkg porcukor
  • vaníliás cukor
  • 3-4 ek kakaópor 
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük majd összefőzzük mint a pudingot. 
 Kihűtjük!
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük majd hozzá keverjük apránként a már kihűlt tejes masszát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a felével megkenjük az első lapot, rátesszük óvatosan a második lapot . A maradék krémhez hozzáadjuk a kakaóport és ha még szükséges egy kis cukrot. ez mehet a második lapra egyenletesen elkenjük és jöhet rá a harmadik lap is. Ekkor betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáznak hideg legyen így hamarabb megdermed.



 A teteje:

  • 20dkg porcukor
  • 5dkg kakaópor 
  • 5dkg margarin vagy vaj
  • 3ek víz
    A porcukrot összekeverjük a kakaóval adunk hozzá 3evőkanál forró vizet csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön kicsit összefőzzük , hozzáadjuk a vajat vagy margarint és még melegen a süti tetejére öntjük. A szélére teljesen nem szoktam  kihúzni így nem is folyik le. No meg mikor egy kicsit megdermedt a csoki a sütemény széle a kóstoló 😀😋




    Ennek a sütinek az a titka hogy csak másnap jó!

    Tudom nagyon nehéz megállni, de a Mamám ezért mindig levágta nekünk a szélét mi azon elnyammogtunk tesóimmal így már könnyebb volt kibírni .

    Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!

    Közeleg a karácsony ezért vendégvárónak is nagyszerű lehet ez a Szilvia! A siker biztos nem marad el!



    Ha bármilyen kérdésed lenne a süteménnyel kapcsolatban ne habozz kérdez nyugodtan!
    Megtalálsz a Facebookon is!





    Megjegyzések