Gyerekorom kedvence ez a sütemény, mamám mindig ezt csinálta és ez az ő receptje alapján készült.
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 10dkg cukor
- 10dkg vaj
- 4ek. méz
- 1 tk. szódabikarbóna
- 60 dkg liszt
A hozzávalókat összegyúrjuk és három részre osztjuk. Fogunk egy tepsit és felfordítjuk így az alja lesz a teteje ezt kivajazzuk és ezen sütjük meg a lapokat. ( Így könnyebb leszedni ha esetleg odaragadna.) Mikor rátettük a tepsire a tésztát szurkodjuk meg villával , hogy ne púposodjon fel. A lapokat 180 fokon 6-7 perc alatt készre sütjük majd egy rácson kihűtjük.
A krémhez:
- 7dl tej
- 7 ek liszt
- 30dkg margarin
- 25-30dkg porcukor
- vaníliás cukor
- 3-4 ek kakaópor
Kihűtjük!
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük majd hozzá keverjük apránként a már kihűlt tejes masszát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a felével megkenjük az első lapot, rátesszük óvatosan a második lapot . A maradék krémhez hozzáadjuk a kakaóport és ha még szükséges egy kis cukrot. ez mehet a második lapra egyenletesen elkenjük és jöhet rá a harmadik lap is. Ekkor betesszük a hűtőbe, hogy a csokimáznak hideg legyen így hamarabb megdermed.
A teteje:
- 20dkg porcukor
- 5dkg kakaópor
- 5dkg margarin vagy vaj
- 3ek víz
Ennek a sütinek az a titka hogy csak másnap jó!
Tudom nagyon nehéz megállni, de a Mamám ezért mindig levágta nekünk a szélét mi azon elnyammogtunk tesóimmal így már könnyebb volt kibírni .
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!
Közeleg a karácsony ezért vendégvárónak is nagyszerű lehet ez a Szilvia! A siker biztos nem marad el!
Ha bármilyen kérdésed lenne a süteménnyel kapcsolatban ne habozz kérdez nyugodtan!
Megtalálsz a Facebookon is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése