Nem sűrűn szoktam gesztenyés sütiket készíteni nem tartozik a nagy kedvenceim közé, persze ha van megeszem! 😀
Nemrég anyósoméknál jártunk ott ettem nagyon finom gesztenyés sütit.
Ezen felbuzdulva álltam neki a gesztenye kockámnak.
Kiadós és laktató elég volt egy szelet. Torta verzióban is meg lehet csinálni mutatós.
Alapnak vizes piskótát készítettem 4egész tojásból és + 2 tojás fehérjéből, mert a két tojás sárgáját a krémhez használtam fel.
Vizes piskóta recept itt:
A krémhez : 2 tojás sárgája
4 ek keményítő
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
Ezeket összekeverem és folyamatos kevergetés mellett megfőzöm.
Ha kihűlt 20dkg margarint 20dkg cukorral habosra kavarom és apránként hozzá adagolom a pudingot. Ennek a krémnek az 1/3-ad részét rákenem a piskótára.
A maradék 2/3-ad részhez hozzáadok 1 csomag (250g) gesztenyemasszát és még egy kis rumot/ rumaromát ismét jól elkeverem és rákenem a vaníliás rétegre. Óvatosan mert ez kicsit keményebb állagú mint a vaníliás krém.
Ha ez megvan felverek 4-5dl tejszínt 2 csomag habfixálóval és azt is rákenem a tetejére. Tetejét díszíthetjük reszelt gesztenyemasszával, de simán is maradhat.
Hűtés után fogyasztható!
Jó sütést és jó étvágyat hozzá!
Nemrég anyósoméknál jártunk ott ettem nagyon finom gesztenyés sütit.
Ezen felbuzdulva álltam neki a gesztenye kockámnak.
Kiadós és laktató elég volt egy szelet. Torta verzióban is meg lehet csinálni mutatós.
Alapnak vizes piskótát készítettem 4egész tojásból és + 2 tojás fehérjéből, mert a két tojás sárgáját a krémhez használtam fel.
Vizes piskóta recept itt:
A krémhez : 2 tojás sárgája
4 ek keményítő
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
Ezeket összekeverem és folyamatos kevergetés mellett megfőzöm.
Ha kihűlt 20dkg margarint 20dkg cukorral habosra kavarom és apránként hozzá adagolom a pudingot. Ennek a krémnek az 1/3-ad részét rákenem a piskótára.
A maradék 2/3-ad részhez hozzáadok 1 csomag (250g) gesztenyemasszát és még egy kis rumot/ rumaromát ismét jól elkeverem és rákenem a vaníliás rétegre. Óvatosan mert ez kicsit keményebb állagú mint a vaníliás krém.
Ha ez megvan felverek 4-5dl tejszínt 2 csomag habfixálóval és azt is rákenem a tetejére. Tetejét díszíthetjük reszelt gesztenyemasszával, de simán is maradhat.
Hűtés után fogyasztható!
Jó sütést és jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése