Rákóczi túróspite



 Tészta:   2 egész tojás
              1 tojássárgája
               fél kocka rama
              20 dkg liszt
              1 kk. sütőpor
              10 dkg cukor
              1.5 dl tejföl
 
A hozzávalókat robotgéppel összekeverem és egy krémes állagú tésztát fogunk kapni. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal szétterítjük. Előmelegített sütőben 200 fokon félkészre sütöm ez kb. 15perc . Ez idő alatt elkészítem a túró tölteléket.

Túrós töltelék:    50 dkg túró
                           15 dkg cukor
                           3 ek. búzadara
                           3 tojás sárgája
                           1 dl tejföl
                           2 tojás felvert habja

Mikor a tészta félkész állapotban van megkenem az egészet baracklekvárral ,majd erre simítom a túrótölteléket. Visszateszem a sütőbe , tűpróbáig sütöttem , ha nem ragad rá a töltelék akkor biztosan jó.

A tetejére a tésztából és a töltelékből kimaradt egy-egy fehérje ezt 6 dkg cukorral kemény habbá verem  és a végén a tetejére kenem. Ismét visszateszem a sütőbe de a hőfokot leveszem teljesen  hogy száradjon rá a hab.

( Megjegyzés : a tetején lehet habnyomóval csíkozva felváltva a fehérjét a lekvárral ,vagy rácsozva és közé a lekvárt pöttyözni ,mindenhogyan mutatós.)



Jó sütést és jó étvágyat ! 😀


Megjegyzések