Tészta: 2 egész tojás
1 tojássárgája
fél kocka rama
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
10 dkg cukor
1.5 dl tejföl
A hozzávalókat robotgéppel összekeverem és egy krémes állagú tésztát fogunk kapni. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal szétterítjük. Előmelegített sütőben 200 fokon félkészre sütöm ez kb. 15perc . Ez idő alatt elkészítem a túró tölteléket.
Túrós töltelék: 50 dkg túró
15 dkg cukor
3 ek. búzadara
3 tojás sárgája
1 dl tejföl
2 tojás felvert habja
Mikor a tészta félkész állapotban van megkenem az egészet baracklekvárral ,majd erre simítom a túrótölteléket. Visszateszem a sütőbe , tűpróbáig sütöttem , ha nem ragad rá a töltelék akkor biztosan jó.
A tetejére a tésztából és a töltelékből kimaradt egy-egy fehérje ezt 6 dkg cukorral kemény habbá verem és a végén a tetejére kenem. Ismét visszateszem a sütőbe de a hőfokot leveszem teljesen hogy száradjon rá a hab.
( Megjegyzés : a tetején lehet habnyomóval csíkozva felváltva a fehérjét a lekvárral ,vagy rácsozva és közé a lekvárt pöttyözni ,mindenhogyan mutatós.)
Jó sütést és jó étvágyat ! 😀
Megjegyzések
Megjegyzés küldése