Eeredetileg muffin alapja van de sehol nem kaptam papírt hozzá.
Ezért egy csokis joghurtos muffin recept alapján amit Fürdős Zé tett fel videóra (mondhatom tényleg isteni finom) készítettem el az alapot.
Erre a fenyőket főzött krémből készítettem.
Csokis-joghurtos muffin (nekem alap a dupla adag 😀)
Hozzávalók: 180 gramm vaj ( nekem margarinom volt így is finom lett)
4 egész tojás
30 deka cukor
60 dkg liszt
4 dl joghurt
2 cs sütőpor
kakaópor
2dl tej
10 dkg fehér és 10 dkg ét csoki
180 fokon 20- 25 perc
A krémhez: 4dl tej
5 ek liszt
1 tojás sárgája
25 dkg prcukor
1 kocka rama
A muffinhoz a vajat/margarint megolvasztjuk, a tojást a cukorral habosra keverjük hozzá adjuk a lisztet a vajat belecsorgatjuk, mehet bele a joghurt és a tej majd a sütőpor és a kakaópor.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntöttem, természetesen ha muffint készítünk akkor a formába kosárkákat teszünk és egy-egy adag (nálam ez egy kisebb merőkanál) tésztát teszünk bele.
Térjünk vissza a tepsis verzióhoz, elsimítom egyenletesen a tésztát és irány a sütő. 180 fokon 20-25 perc. Amikor megsült és kihült pogácsa szaggatóval kiszúrtam a fácskák alapjait. A megmarad tészta cafatokat összemorzsoltam és 12 dkg olvasztott margarinnal összegyúrtam.
Kúphoz hasonló formákat készítettem amit fogpiszkáló segítségével beleszúrtam az alapba.
Erre jön a krém : a lisztet a tojás sárgájával és a tejjel simára keverem majd addig főzöm míg sűrű nem lesz. Kihűlés után a vajjal és a porcukorral jó habosra keverem megszineztem zöld ételfestékkel és habnyomóval a kúpok köré nyomtam a krémet.
Arra figyeljünk hogy a krém ne legyen lágy mert akkor lefolyik inkább több vaj legyen benne és hűtsük le a krémet.
Ha sikerül körbenyomkodni a krémet franciadrazséval és színes csokireszelékkel díszíthetjük.
Fantázia kérdése ki mivel díszíti 🙂
Szerintem krácsonyra vendég várónak is nagyon jópofa!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése