Császármorzsa




Császármorzsa vagy smarni (németül - Kaiserschmarrn)  osztrák eredetű zsírban sült tésztadesszert
Legismertebb édesség volt az Osztrák - Magyar monarchiában Ferenc  József kedvence . 

Napjainkban is népszerű desszert .  

Gyermekkorom egyik kedvence volt , na jó még most is a listán szerepel. 
Ettem gyümölccsel , lekvárral  vagy csak simán porcukorral  finom mindenhogy . 

3egésztojás                                                                    
3 ek cukor
3 dl tej
3 dl búzadara
5 dkg mazsola
egy csipet só
olaj a sütéshez

A tojásokat szétválasztom , a fehérjét kemény habbá verem,  a sárgáját a cukorral habosra kavarom. Mehet bele egy csipet só , a búzadara és a tej. Beledobálom a mazsolát a vaníliás cukrot  és 1 citrom reszelt héja .  Egy órát pihentetem ,  hogy egy kicsit dagadjon bele a búzadara .  Kiolajozott tepsibe öntöm és előmelegített sütőbe teszem .

A minimum amiből kiindulok az a dupla adag!

220 fokon 30-40 percig sütöm közben többször megkeverem akkor jó  ha morzsás állagú és én kicsit oda is pirítok neki .


---Ez is érdekelhet ! ---

Megjegyzések