Császármorzsa vagy smarni (németül - Kaiserschmarrn) osztrák eredetű zsírban sült tésztadesszert.
Legismertebb édesség volt az Osztrák - Magyar monarchiában Ferenc József kedvence .
Napjainkban is népszerű desszert .
Gyermekkorom egyik kedvence volt , na jó még most is a listán szerepel.
Ettem gyümölccsel , lekvárral vagy csak simán porcukorral finom mindenhogy .
3egésztojás
3 ek cukor
3 dl tej
3 dl búzadara
5 dkg mazsola
egy csipet só
olaj a sütéshez
A tojásokat szétválasztom , a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral habosra kavarom. Mehet bele egy csipet só , a búzadara és a tej. Beledobálom a mazsolát a vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héja . Egy órát pihentetem , hogy egy kicsit dagadjon bele a búzadara . Kiolajozott tepsibe öntöm és előmelegített sütőbe teszem .
A minimum amiből kiindulok az a dupla adag!
220 fokon 30-40 percig sütöm közben többször megkeverem akkor jó ha morzsás állagú és én kicsit oda is pirítok neki .
---Ez is érdekelhet ! ---
Megjegyzések
Megjegyzés küldése