Vajas piskóta

Az én vajas piskóta receptem nagyon egyszerű :

Tojásonként egy púpos evőkanál liszt, egy evőkanál cukor, 1dkg vaj , fél kávéskanál sütőpor és egy csipet só.

Szendvicssütős sütésnél annyi tojással számoljunk ahány lapot szeretnénk sütni.

Pl.: Egy 21.5cm-es tortánál egy tortalaphoz két lap szükséges, de ez attól is függ mekkora a szendvicssütő sütőfelülete. ( Az enyém 21x12.5cm. ) Ha tepsi méretű sütit szeretnék akkor 3.5 lapot kell egy egész lapnak venni. ( az én tepsim mérete 22x38cm )

A tojásokat szétválasztom , egy csipet sóval kemény habbá verem majd a végén hozzáadok egy kis cukrot.

A tojássárgákat cukorral fehéredésig keverem majd hozzáadom a vajat aztán a lisztet. A tojásfehérjét egy fakanál vagy lapátka segítségével keverem a sárga masszához, hogy ne törjön össze.

A sütőfelületet szilikonecset segítségével kenem be alul felül. Egyszerűbb ha megolvasztjuk a vajat vagy margarint.
Sütésnél kicsi merőkanállal vagy evőkanállal adagolom a sütőbe. Szépen megpirul kb 10 perc alatt  és ha jó elválik a felsőrésztől is , hogy ki tudjam szedni egy palacsinta lapátot használok.
/ Van ebből is sok fajta a lényeg hogy a teflont ne karcolja meg./
Ha a sütőfelülethez mégis hozzáragadna egy kis piskóta papírtörlő segítségével gyorsan letörlöm és jöhet a következő lap.

piskóta lapok






Megjegyzések